Nyheter

En maktdemonstration såväl som en kärleksmanifestation

fredag, 26 februari 2021 13:02

Halsdukens dag tuffar på och för varje timme som går fylls Tegera Arena allt mer med halsdukar inför matchen mot Brynäs. Leksand Superstars ordförande Niklas Niva Sjökvist skriver här om sina tankar kring detta evenemang i en kortare krönika.

När idén till Covid19-versionen av Halsdukens Dag föddes var vi optimistiska. Vi kände oss säkra i att kampanjen skulle tas emot väl av er där ute och att många halsdukar skulle säljas. Vi hoppades på fullsatt – men vi kunde inte veta. Ingen har testat något liknande förr! Att nu kunna konstatera att vi sålde ut arenan flera veckor innan matchen är helt otroligt.

Ni leksingar där ute lyckades krossa våra vildaste drömmar. Vilket gensvar!

Det tog oss lite på sängen för att vara ärlig. Skulle vi nöja oss vid 7 650? Skulle vi sikta mot 10 000? Skulle vi sikta ännu högre rentav? Efter diskussioner och även omröstningar på sociala medier så var svaret glasklart: vi kör på. Varenda krona extra som genereras till Leksands IF, Leksand Superstars och Tobias Forsbergs stiftelse är viktig – och kampanjens genomslagskraft och fördelarna det innebär generellt växer för varje halsduk som går åt.

I skrivande stund (lunchtid 26/2) är 1 171 halsdukar sålda på Tegera nummer 2, vilket kan översättas till 8 821 halsdukar totalt. Det är detsamma som att vi snart har fyllt hemmastå och sektion A1 – en andra gång!

Ett sexsiffrigt belopp till LIF öronmärks 

8 821 sålda halsdukar innebär i runda slängar cirka 155 000 kronor till Tobias Forsbergs stiftelse, som ett exempel. Och summan fortsätter att växa, dels dit men även till LIF och LSS. Det här gör mig oerhört glad då säsongen 20/21 har varit en utmaning för samtliga inom idrottsvärlden. Hur ska man kunna generera intäkter utan publik? Kreativiteten har satts på test hos diverse marknadsavdelningar i landet och världen, där funderingarna varit många och förmodligen ångestfyllda.

Vi kan i det läget rakryggade och stolta konstatera att vi skapade en kampanj som landade helt rätt och som gör stor skillnad ekonomiskt. Vi sticker ut från mängden på ett mycket positivt sätt, vilket är helt i linje med vilka vi är och vilka vi vill vara!

Något som vi tidigare inte har berättat, men som jag är glad över att kunna avslöja nu, är att vi kommer att öronmärka ett sexsiffrigt belopp av den summa som går till Leksands IF. Denna summa kommer att fördelas ut till ungdomshockeyn, damerna samt till det nystartade flicklaget. Jag är både glad och stolt över att vi kan hjälpa hela Leksands IF på det här sättet, att vi kan stötta samtliga som har vår sköld på bröstet, oavsett könsidentitet eller ålder. Alla är viktiga, alla är Leksands IF! 

Ett ljust minne i en mörk tid 

Det är dock inte bara den ekonomiska aspekten som är viktig. Lika viktigt för mig och för oss som varit delaktiga i projektet är det som Halsdukens Dag symboliserar denna gång. Det är en maktdemonstration såväl som en kärleksmanifestation. Många skulle tro att man tog sig vatten över huvudet om man föreslog att man skulle sälja flera tusen halsdukar till en hockeymatch utan publik – men i Leksand fungerar det. Vi ÄR så passionerade kring den här föreningen och vi gör allt för att få utlopp för det samtidigt som vi kan hjälpa föreningen som vi älskar.

För inget av detta hade någonsin fungerat utan dig och alla andra leksingar där ute. Det är tillsammans vi gör denna förening till vad den är. Det är tillsammans vi är så oerhört starka!

När vi i framtiden blickar tillbaka på denna säsong så är Halsdukens dag i mars 2021 något som vi kan minnas med stolthet, ett ljust minne från en annars tämligen mörk tid. För det vill jag tacka dig och alla andra som varit med och bidragit till kampanjen. Och även uppmana dig att köpa en halsduk till – eller tjata på polaren som inte köpt en ännu. Resultatet hittills är fantastiskt men det bästa är att det kan bli ännu bättre. Vem vet var gränserna går? Jag hoppas att det är någonstans över femsiffrigt. Tillsammans hjälper vi föreningen i vårt hjärta – tillsammans skriver vi historia.


Niklas Niva Sjökvist
Ordförande Leksand Superstars

  1. Nyheter
  2. Video
  3. Bilder
  1. Shop
  2. Tävling
http://superstars.nu/images/LLassas.jpglink
« »

Tavlingsbanner 311x206 png

  1. Bli medlem

Bli Medlem 311x206

  1. Resor

Resor 311x206

Vår vision:
Att organisera alla Leksandssupportrar och skapa en stark gemenskap med stolthet för färgerna, där varje match innebär fest och glädje med fullsatta läktare.