Nyheter

Hedersmedlemmen Jens Bergenström: ''Hoppas de pratat om vad man kan uppnå''

tisdag, 20 mars 2018 11:06

I gott sällskap av bland andra Tomas Brolin, Tomas Forslund och Kalle Moraeus är Jens Bergenström den senaste i raden av utnämnda hedersmedlemmar i Leksand Superstars.

Då den i Leksandskretsar nästintill kultförklarade spelaren Jens Bergenström fick mottaga utmärkelsen hedersmedlem i Leksand Superstars, gjorde han det som nummer elva.
– Det här hedersomnämnandet betyder såklart otroligt mycket för mig. Dels för att det inte är så många som fått det tidigare. Ser jag tillbaka är det faktiskt den finaste utmärkelsen jag fått under min karriär, jag är oerhört stolt över det.

Jens berättar att Leksands supportrar och då Superstars i synnerhet betydde väldigt mycket för honom under karriären. Att det alltid var full fart på såväl norra stå som på borta stå runt om i landet.
– Alla gjorde verkligen sitt yttersta för att lyfta laget.

Att få en spelare med över 500 matcher i klubben att lyfta fram sina bästa minnen kan kännas som en fråga vars svar kräver lång betänketid. Inte för Jens:
– Det är två ögonblick jag delar med supportrarna på norra stå. Dels är det matchen mot Rögle när vi gick upp och jag stod nedanför norra. Det andra ögonblicket är mot Djurgården (2012 reds. anm.) Sista minuterna där trodde jag taket skulle lyfta.

Civil karriär som mäklare: "Så nära idrotten man kan komma"

Efter att elitkarriären var över valde Jens att sätta sig i skolbänken igen och jobbar idag som fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge.
– Det är ett jobb så nära idrotten man kan komma, säger Jens. Man tävlar mot andra mäklare och man vill nå resultat. Dessutom är det mycket ekonomi och juridik som jag alltid varit intresserad av.

Jag får under vår pratstund veta att Jens ser de matcher han hinner med i Leksand, de andra ser han på teve. Hans favoritspelare i Leksands IF är Challe (Mikael Karlberg reds. anm.)
– Han är den bästa jag spelat med!

Jens nämner också att den tid som spelare han kan sakna, är den som handlar om situationer man lyckas. Som då laget gått upp, då han gjort mål eller bara fått åka på isen och mottaga publikens jubel.
– Men tiden man lagt ner på att komma dit, den saknar jag inte, säger Jens bestämt.

"Hoppas de pratat om vad man kan uppnå genom att slå Oskarshamn"

Dagen för min pratstund med Jens är samma dag som Leksand går in i play off-spel mot Oskarshamn. Bäst av tre är det som gäller och Jens håller alla tummar.
– Nu kan jag ju inte vara med och påverka längre, men jag hoppas att laget kan komma ihop som grupp och jobba mot ett gemensamt mål.

Det gemensamma målet han syftar på är att i slutändan slå ut Mora IK i direktkvalet till SHL och därmed ta tillbaka platsen i högsta serien.
– För många i laget kommer det vara det största de varit med om att få slå ut Mora, så jag hoppas de pratat om vad man kan uppnå genom att slå Oskarshamn.

Liselotte Fridh
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

  1. Nyheter
  2. Video
  3. Bilder
  1. Shop
  2. Tävling
http://superstars.nu/images/LLassas.jpglink
« »

Tavlingsbanner 311x206 png

  1. Bli medlem

Bli Medlem 311x206

  1. Resor

Resor 311x206

Vår vision:
Att organisera alla Leksandssupportrar och skapa en stark gemenskap med stolthet för färgerna, där varje match innebär fest och glädje med fullsatta läktare.