Malin Hammarbäck

Malin Hammarbäck

En på många sätt märklig säsong skall nu läggas till handlingarna för att föreningen formellt ska kunna gå vidare in i 20/21. För att kunna göra detta behöver vi ha en för oss unik typ av årsstämma. I denna text går vi genom hur vi i styrelsen tänkt genomföra den i Covid-19-tider.

Oklarheterna kring ett genomförande av en stämma under rådande situation har varit stora. Därför kom styrelsen tidigare att besluta att förlägga stämman till slutet av augusti. Detta för att invänta och se om situationen skulle förändras - men även för att parallellt se över förutsättningarna för ett alternativt genomförande.

Tyvärr har en kombination av de oklarheter som råder i situationen samt semestertider gjort att styrelsen inte lyckats förbereda stämman i enlighet med den tid som är fastlagd i föreningens stadgar. Detta är självklart något vi ber om ursäkt för. Samtidigt ber vi om ert överseende samt medgivande till styrelsens förslag om genomförande.

Eftersom de restriktioner som gäller innebär att ett fysiskt genomförande inte är aktuellt behöver vi även här göra avsteg från stadgarna. Det innebär att vi även här behöver få medlemmarnas medgivande.

Styrelsens förslag till genomförande av stämman är följande:
Vi kommer att genomföra stämman genom ett slags poströstningsförfarande via mail. Detta för att det är det alternativ vi anser bäst för att öka sannolikheten att vi kan säkerställa att eventuella omröstningar sker korrekt genom röstberättigad medlem. Ett digitalt direktsänt genomförande är inget vi för tillfället känner att vi kan klara av att genomföra på ett tillfredställande och tillförlitligt sätt till en rimlig kostnad.

Omröstning i samtliga val sker genom en slags omvänd enkel majoritet. D v s att för att förslaget inte skall anses som accepterat skall minst hälften av föreningens medlemmar vara emot. Då skall man besvara aktuellt mail inom angiven svarstid med ett NEJ. Uteblivet svar ses som varje medlems acceptans i frågan och räknas som en JA-röst. Detta förfarande både möjliggör och förenklar genomförandet och inte minst administrationen.

Genomförandet och omröstningen sker i två steg, och behandlas således i två separata mail som skickas ut till samtliga medlemmar vid två olika tillfällen.

I steg ett (mail 1) genomförs omröstning av styrelsens information och förslag till genomförande av stämman. Detta är således den formella kallelsen till stämman som skickas ut tre (3) veckor innan aktuellt datum för stämman. Här kommer info om när motioner och förslag skall vara inlämnade med mera.

I steg två (mail 2) genomförs omröstning av samtliga val som normalt behandlas på stämman, som val av rösträknare, styrelse, beslut om årsredovisning med mera. Samtliga punkter specificeras i enlighet med ordinarie dagordning med förslag till beslut. Men allt bakas ihop i ett och samma röstningsförfarande. Skulle man alltså ogilla något specifikt föreslaget val, får man besvara mailet med ett NEJ och sedan förklara vilken punkt och vad det gäller. För att få gehör för sin röst måste alltså minst hälften av medlemmarna rösta lika. I detta mail presenteras också valberedningens förslag till styrelse m.fl. möjlighet att begära ut årsredovisningen, samt eventuellt inkomna motioner och styrelsens svar.

Utfallet av genomförandet kommer självfallet att redovisas i röstningsprocent. Alla mail som inkommer kommer att sparas under sex månader efter genomförandet och kan redovisas för den som så önskar i enlighet med GDPR.

Hör av dig om du inte fått ett mail med kallelse från oss senast 5/9
Det är som sagt en extremt speciell situation där vi alla ställs inför helt nya utmaningar, och inget av detta är heller förutsett i stadgarna. Vår ambition är att hitta ett så tryggt, trovärdigt och enkelt genomförande som möjligt för samtliga inblandade. Detta är det vi landat i, inte minst då vi kunnat beskåda ett flertal andra mindre bra genomförda alternativ.

Vi hoppas att vi till stämman för säsongen 20/21 åter kan hålla ett normalt genomförande. Detta ger oss även anledning att tänka över om stadgarna kan behöva ses över inför framtiden för att anpassas till alternativa lösningar. Förhoppningsvis kommer även en ny mer tillförlitlig teknik att utvecklas där stämmor kan genomföras digitalt, då allt nu satts på sin spets.

Om du som medlem inte fått något mail från oss senast lördag den 5/9 med kallelse och omröstningsförslag och känner att du vill ta del av stämman, kontakta oss på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. omgående så vi kan komplettera vårt medlemssystem med rätt mailadress och skicka dig aktuell information. Uppge alltid namn och medlemsnummer. Sedan skickar vi ut all info du behöver.

Till sist återigen hoppas vi på ert överseende samt medgivande till föreslagen process.

Bästa hälsningar
Styrelsen

tisdag, 11 augusti 2020 09:32

Tack för 1 216 466 kr!

Insamlat belopp: 1 216 466 kr

Det är tuffa och ovissa tider nu - men i tuffa tider finns alltid möjligheter. Och nu har vi supportrar en möjlighet att hjälpa vår älskade förening till ett spetsnyförvärv. Låt oss ta den chansen!

Tjomme gjorde som vi alla vet en succévärvning i Marek Hvirik ifjol och nu har han hittat en lekkamrat till honom i Peter Cehlárik. Vi i Supporterklubben och Superstars önskar därför att just du swishar valfri summa till 123 200 02 89, betalningsmottagaren är Leksands IF, nu direkt. Låt oss hjälpa till ekonomiskt och öka chanserna till att värvningen blir verklighet!

Vi är många och vi är starka - och tillsammans kan vi bli en ostoppbar kraft. Swisha ditt bidrag nu! För Leksand!

Vi får många frågor om hur, var och när klackbiljetter till bortasektioner släpps till de olika klubbarna. 
Här samlar vi en lista som uppdateras löpande när vi vet förutsättningarna för respektive klubb. Medlemmar har nästan alltid förtur och har du inte laddat ner vår medlemsapp bör du göra det nu!
Om det finns lösbiljetter kvar efter att medelmmar har haft sin chans att köpa så släpps de upp till allmänheten inom rimlilg tid till matchen. 

 

22 september - Malmö: 
3 oktober - Fröunda: 
10 oktober - Linköping: 
15 oktober - Oskarshamn:
22 oktober - Luleå: 
29 oktober - Brynäs:
31 oktober - Färjestad:
14 november - HV71:
21 november - Rögle:
26 november - Örebro:
1 december - Djurgården:
10 december - Växjö:
12 december - Skellefteå:
28 december - Luleå:
2 januari - Brynäs: 
9 januari - Malmö: 
14 januari - Linköping:
21 januari - Frölunda:
28 januari - Oskarshamn:
4 februari - Växjö:
18 februari - Skellefteå: 
20 februari - Örebro:
25 februari - Färjestad:
2 mars - Djurgården:
6 mars - HV71: 
11 mars - Rögle: 

torsdag, 27 februari 2020 11:26

Till dig som swishade i kampanjen

Hej!

Tack för att du visade ditt Leksandshjärta genom att swisha till vår kampanj tidigare i vintras! 

Syftet var att stötta Leksands IF ekonomiskt med ett extra bidrag i jakten på ett större nyförvärv. Nu, ett par månader senare, sitter vi på facit. Det skedde inga större förändringar på värvningsfronten vilket gjorde att vi aldrig kom att nyttja dessa pengar, denna gång. De ligger just nu fonderade i syfte att användas till framtida värvningar vilket de är skänkta för.

Tillsammans med Leksands IF har vi en ny idé på vad de insamlade pengarna kan användas till i syfte att hjälpa laget och klubben - om det är okej för dig.

Nämligen den 6:e utespelaren. Den som inte minst spelarna och ledarna i ett lag så ofta brukar säga är så betydelsefull. Framför allt i viktiga matcher.

Hotet om ett kvalspel till våren är överhängande, dessutom är risken stor att det blir mot ett Norrlandslag. Det innebär långa och dyra bussresor i tät följd på ”dåliga” matchdagar såsom vardagar. För att ge laget bästa möjliga stöd i ett eventuellt kvalspel vill vi givetvis se till att vi fyller ”bortastå” på våra bortamatcher! För att underlätta detta behöver vi kraftigt subventionera priserna på bussresorna.

Dyra bussresor ska inte vara orsak till varför någon stannar hemma istället för att åka med och stötta LIF, för att vi ska hänga kvar i SHL!

Om kvalspelet går till sex eller sju matcher innebär det tre resetillfällen med tre bussar per match som skall fyllas, och vi uppskattar att kostnaderna kan uppgå kring 250.000 kr beroende på lag vi kan komma att möta. Så de redan insamlade pengarna kommer så klart att göra skillnad då det är en stor insats på vägen att skapa goda förutsättningar för supportrarna att åka.

Vi vill därför fråga dig om du tycker att det är okej om vi använder pengarna till att subventionera busskostnaderna i ett eventuellt kvalspel? Vi har självklart haft en dialog med Leksands IF. De tycker att det är en bra idé och ger sitt fulla stöd. Istället för att gå till en halv månadslön för en större värvning så kan de insamlade slantarna se till att hundratals leksingar stöttar LIF, och verkligen göra skillnad, i några av de viktigaste matcherna vi någonsin spelat!

För att förtydliga så kanske du tänker att vi ju värvade Carey? LIF skulle höra av sig om de behövde pengarna, vilket de aldrig gjorde i fallet Carey, så förmodligen rymdes den värvningen inom budgeten utan din och andras swishar. Nu ser vi dock ett större användningsområde. Ett otroligt viktigt sådant!

Vi skulle väldigt gärna vilja att du svarar på sms:et du fått med vad du tycker: 

Svara JA om du tycker att detta är en bra idé och att du ger ditt medgivande.
Svara NEJ om du av någon anledning inte vill att dessa pengar används till detta och därmed inte ger ditt medgivande.

Vi har från styrelsens sida sagt att om 2/3 av svaren vi får är positiva så använder vi swisharna till resesubventioner och därmed möjliggöra att så många som möjligt kan vara på plats, och tillsammans vara den viktiga 6:e spelaren. Om du inte skickar något svar så tolkar vi det som att du då ger ditt tysta medgivande. 

Om du känner att du absolut inte vill att dina pengar går till det trots att det blir en 2/3-majoritet så kan du skriva det i svaret, eller maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så ser vi givetvis till att lösa det.
Svara senast söndag den 1 mars.

Allt vi gör är för Leksands IF - och vi hoppas att du och alla andra på alla sätt är med och stöttar vårt älskade lag inför det kvalspel vi troligen står inför. Tillsammans fixar vi detta. Bara vi behåller tron och ser till att stötta krigarna på isen.

Ha en fortsatt bra dag,

Leksand Superstars styrelse genom ordförande Niklas Niva Sjökvist

fredag, 10 januari 2020 12:53

Information från Leksand Superstars

Vi i Leksand Superstars vill ta tillfället i akt att påminna alla om att tänka på hur man uttrycker sig. Vi skulle uppskatta om ni läste, och tog till er av, följande text.

Ishockey är en känslosport. Att stå eller sitta på läktaren eller i soffan framför teven är känsloladdat. För många av oss är Leksands IF vår allra största passion och LIF:s framgångar eller misslyckanden får givetvis känslomässiga konsekvenser för oss.

Detta resulterar i att det alltid kommer vara intensivt, livat och känsloladdat på sitt- och ståplats såväl som i tv-soffan. På gott och ont. Och det är i grunden något positivt: det betyder att vi bryr oss!

Vi kommer aldrig att kunna censurera en hel arena och det ska vi heller aldrig göra. Man måste få uttrycka missnöje mot ett domslut man anser är fel eller dylikt. Men vi som står där och skriker, likväl vi som sitter på sociala medier och skriver, måste alltid tänka på hur vi beter oss. 

Att kritisera en specifik insats från en domare eller spelare är en sak. Men hur gör jag det? Går jag över en gräns? När går min kritik från saklig till påhopp? När får min kritik konsekvenser och vilka kan konsekvenserna bli?

I Leksand Superstars stadgar hittar man följande under §1 Ändamål: ”Supporterföreningen/klubben Leksand Superstars är till för att stödja Leksands IF i alla dess sektioner/föreningar, på alla positivt tänkbara sätt. Föreningen skall verka för en positiv utveckling samt vara ledande och ett gott föredöme inom läktarkulturen.”

Nu är långt från alla leksingar medlemmar i Leksand Superstars - men vi vill ändå sätta exemplet. Vi vill vara en supporterförening som sätter ribban för övriga leksingar. Och vi har alltid, och kommer alltid, att arbeta för en positiv läktarkultur. Och det gäller även utanför själva arenan.

Som jag skrev tidigare, känsloyttringar kan och ska aldrig förbjudas. Men däremot vill vi påminna er alla om att det finns gränser och att det finns konsekvenser. Oavsett hur bitter och förbannad man är så måste man ta ett djupt andetag och tänka på hur man formulerar sig.

Var saklig. Skriv inte i affekt, det blir sällan bra. Tänk på vilken spridning dina ord kan få i Facebookgrupper och annat liknande. Tänk på vilka som kan läsa och höra. Skriv eller säg inget som du inte skulle kunna säga till personen i fråga öga mot öga.

Med det sagt så hoppas jag att vi tillsammans fokuserar på nästa match. Vi ligger förvisso pyrt till i tabellen rent placeringsmässigt - men det finns väldigt många faktorer som talar för oss. Jag är lugn och jag ser fram emot återstående matcher av grundserien. Jag hoppas att ni också gör det.


Med vänliga hälsningar,

Niklas Niva Sjökvist
Ordförande Leksand Superstars

Kampanjen är nu avslutad

Vi säger grattis till Citty Müller som vann en äkta matchtröja och Jenny Högberg som vunnit ett säsongskort till norra stå till säsongen 20/21! 

 

Kampanjen går ut på att man får sin egen medlemsavgift betald för nästa säsong om man värvar endast EN ny medlem denna säsong. Kampanjen har varit en stor succé och därför har vi denna säsong valt att köra vidare på samma koncept.

Tanken med medlemsvärvarkampanjen är simpel: om alla värvar en enda ny medlem så blir vi dubbelt så många. Och vi är fullständigt övertygade om att alla där ute känner minst en leksing som inte är medlem ännu. Hjälp oss hjälpa Leksands IF och få samtidigt din medlemsavgift för nästa säsong gratis!

Den som värvar flest medlemmar får en äkta matchtröja från denna säsong! Vi lottar dessutom ut ett säsongskort till Norra stå till säsongen 2020-2021 bland samtliga som deltar! Det låter väl bra?

Regler
- Du som värvar måste vara medlem i LSS 2019/2020.
- Den som blir värvad får inte ha varit medlem i LSS under säsongen 2018/2019.
- Kampanjen pågår fram till och med den 16 februari 2020.
- Vid lika värvat antal avgör lotten vinnare av tröjan.

Hur gör jag?
Det är väldigt enkelt. Personen du värvar kan bli medlem direkt i vår medlemsapp och då registrerar och betalar ni den värvade HÄR! 
Vi behöver då ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med informationen om vem som värvat.

Om personen du värvar betalar via internet eller Swish skall personen i fråga först skriva personnummer och namn i meddelanderutan och sedan även skicka ett kompletterande mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Mailet ska innehålla namn, fullständigt personnummer, adress, telefonnummer, eventuell e-mailadress och medlemsnumret och/eller namnet på dig som värvat denna person. Betalning (365 kr) sker till bankgironummer 5642-2520 eller via Swish till 123 123 72 13. Personen du värvar kan även bli medlem direkt i vår medlemsapp och då registrerar och betalar du HÄR!
Då behöver vi ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. där du eller den värvade uppger att denne blivit värvad. 

Den du värvar, och du, har även chansen att få stå i båset när LIF möter Brynäs borta den 7 mars! Här kan du läsa mer om den fantastiska möjligheten! 

 

 

Nu är andra upplagan av säsongens "Pricka summan" avslutad. Vi säger grattis till vinnarna och önskar er andra lycka till nästa gång då tävlingen återkommer! 

De lyckliga vinnarna är kontaktade och vilka de blev kan du se i faktarutan i anslutning till denna artikel. Extra grattis till Erik Nilsson och Anton Kåll som får uppleva varsin dag med herr- respektive damlaget: vi hoppas att det blir riktigt roliga upplevelser och vinster i matcherna!

Sigge-boken och Åke Lassas-tavlan lyckades tyvärr ingen att pricka in. De låg på 76 respektive 207. 

Spelplan 4 slut 2019 2

tisdag, 05 november 2019 09:29

Pricka summan och vinn en dag med laget!

Nu är det dags för andra upplagan av säsongens pricka summan. Tävlingen med det helt unika priset där du som vinnare ges en fantastisk möjlighet att få vara med laget under en hel matchdag, en minnesvärd upplevelse!

Du får en inblick i arbetet med alla förberedelser och hjälpa materialaren, snacka med sportchef, tränare och peppa spelare. Du får höra snacket i omklädningsrummet och tugget i båset och på planen. Och bäst av allt, du får fira en eventuell vinst med laget, du är kort och gott en del av staben kring laget.

Tävlingen kommer pågå under nov/dec där du kan vinna en dag med damlaget lördagen den 30 november då de möter Göteborg hemma i Tegera Arena.
Vinsten för en dag med herrlaget kommer utfalla lördagen den 28 december och det heta derbyt mot Brynäs hemma i Tegera Arena.

Så här gör du:

Utöver de två högvinsterna har vi ytterligare fem fina vinster (se hela vinstlistan till höger) och dessa priser gömmer sig bakom sju olika belopp mellan 70 och 249. Du vinner genom att swisha rätt summa till 123 123 72 13, märk med "Pricka summan". Så ta nu chansen att vinna denna unika upplevelse!

Här nedan är den aktuella spelplanen med samtliga belopp, denna uppdateras här i nyheten kontinuerligt genom att vi markerar bort de belopp som någon annan prickat tidigare med rött. En grön ruta betyder att någon prickat rätt vinst. OBS! Den som träffar först är den som vinner priset. Träffar man rätt summa, men inte är först kommer man erbjudas pengarna tillbaka. 

Spelplan uppdaterad 20191112 kl 12.00

Spelplan 3  2019 2

Så här fungerar det:

* Vi väljer ut ett pris, (se vinstlistan till i anslutande faktaruta).

* Vi "sätter" ett värde på vinsterna inom ett visst område som vi berättar för er, i detta fall någonstans mellan 70 och 249 kronor.

* Ni gissar vilket värdet är som vi hittat på och swishar in den summan till 123 123 72 13, till exempel så skickar ni in 143 kronor och skriver "Pricka summan" i meddelandefältet.

* Ni får ett sms där det antingen står att ni gissade fel, eller där det står att ni gissade rätt och därför får något av priserna i listan till höger som vinst. Bli inte oroliga om sms:en dröjer då svaren skickas manuellt, vilket kommer leda till att vi gör det någon gång per dag på arbetstid.

Vid vinst kontaktar vi dig även på telefon för att stämma av allt praktiskt kring hur du tar del av vinsten.

* Vi kommer kontinuerligt uppdatera den här nyheten med de summor som vi fått in gissningar på, men som inte har varit rätt. Det betyder att spannet kommer att minska hela tiden.

* Tävlingen pågår tills samtliga priser prickats in, dock längst t o m 13/12. 

Simpelt, va? Med andra ord: bakom sex av numren mellan 70-249 döljer sig ett pris! Så skicka in era swishgissningar till 123 123 72 13 omedelbart.

Om det är något ni inte förstår så kan ni exempelvis kommentera denna artikel så svarar vi på frågorna så fort vi kan.

Lycka till!

KÖP BILJETT HÄR! 

 

Vi har noterat en viss frustration bland er biljettköpare över att de tog slut snabbt. Här förklarar vi läget och att det kan komma en andra chans. 

Då vi under onsdagen den 2/10 öppnade upp försäljningen av lösbiljetter till bortamatchen mot Brynäs den 26/10 kom biljetterna snabbt att  ta slut, vilket fått en del av er biljettköpare att reagera hur de kunde ta slut så snabbt.

Tyvärr är det en mindre procent av de biljetter vi har tilldelade som går ut som lösbiljetter. Vi försöker alltid hitta en så rättvis fördelning som möjligt av de biljetter som vi tilldelas då intresset oftast är stort och vi har ett flertal parametrar att ta hänsyn till. Vi har bussresor från ett antal olika undergrupperingar samt från Dalarna, och vår uppgift är att försöka tillgodose alla i så stor utsträckning som möjligt. För att få ekonomi på bussar mm så kanske det inte helt upplevs som rättvist alla gånger, men vi gör vårt bästa. Vi kan notera att trycket var väldigt högt i förhållande till det antal biljetter som gick ut denna gång och därför försvann de också väldigt fort.

Men till de flestas glädje kan vi redan nu meddela att det kommer att släppas fler, då vi kommer att få tillbaka från planerade resor bland annat.

Dessa släpps åter i systemet, och de som står på reservlistan kommer att få besked först och då är det först till kvarn som gäller.

När det blir kommer vi att meddela i våra olika kanaler någon dag innan.

Om det sedan är biljetter över efter att de som står på reservlistan nyttjat sin förtursrätt så kommer det att släppas till övriga intressenter.

 

KÖP BILJETT HÄR! 

 

fredag, 20 september 2019 10:15

Matchtröjans dag LIF-BIF 24 september 2019

Det är vitt mot svart, det goda mot det onda!

Det ska vara fullsatt!

Läktarna ska vara en fet levande kuliss av halsdukar och VITA matchtröjor. Det är matchtröjans dag och vi ska bära den stolt. Sången ska dåna mellan väggar och tak. Hela Tegera ska gunga och det onda ska fördrivas med hjälp av ljuset! 


Biljetter och matchtröja köper du på www.leksandsif.se eller på plats i Tegeras shop!

Sida 1 av 5
  1. Nyheter
  1. Nyheter
  1. Shop
  2. Tävling
http://superstars.nu/images/LLassas.jpglink
« »

Tavlingsbanner 311x206 png

  1. Bli medlem

Bli Medlem 311x206

  1. Resor

Resor 311x206

Vår vision:
Att organisera alla Leksandssupportrar och skapa en stark gemenskap med stolthet för färgerna, där varje match innebär fest och glädje med fullsatta läktare.